جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
آموزشگاه زبان هیراد
جستجو
ایده پردازی در آزمون رایتینگ آیلتس و کسب بالاترین نمره در آیلتس
فهرست مطالب
Facebook
Twitter
LinkedIn

چطور باید برای رایتینگ آیلتس تسک 2 ایده پردازی کرد؟

به نقل از آکادمی زبان هیراد

اخیرا، چند نفر از مشترکان ایمیلی TED-IELTS از من خواسته‌اند که درباره نحوه ایده‌پردازی برای رایتینگ تسک 2 آیلتس به آنها مشاوره بدهم.

اساسا، برای آنها سخت است که ایده‌هایی برای استفاده در نوشتن انشایشان بیابند. این مبحثی است که من قبلاً در این وبسایت (به طور مفصل) مورد بحث قرار نداده بودم، به همین خاطر تصمیم گرفتم امروز یک پست ویژه برای آن بنویسم.

از اینرو اگر با تسک 2 آزمون رایتینگ آیلتس مشکل دارید، و نیاز دارید که به ایده‌های بهتری برسید، به خواندن این متن ادامه دهید.

مشکل چیست؟

برای تسک 2 رایتینگ آیلتس، فرد وسوسه می‌شود که فقط سوال را بخواند و نوشتن را شروع کند. اما به حال توجه داشته باشید که فقط 40 دقیقه وقت دارید!

متاسفانه این رویکرد خوبی نیست. شما در واقع باید چند دقیقه برای این کارها اختصاص دهید:

سوال را تجزیه و تحلیل کنید
به ایده‌هایی برسید
پاسختان را طرحریزی کنید

این کار ممکن است اتلاف وقت به نظر برسد، به ویژه اگر از ضعیف بودن مهارتهای زبانی واقعیتان نگران باشید. با این حال، اگر برداشت اشتباهی از سوال داشته باشید یا یک انشای کاملا غیرمنسجم بنویسید توانایی شکل دادن چند جمله خوب به دردتان نخواهد خورد.

حتی یک متکلم بومی هم ممکن است انشایی ضعیف بنویسد اگر صرفا یک سوال را بخواند و بلافاصله شروع به نوشتن کند. لازم است تا آن زمان را برای طی گامهای 1، 2 و 3 فوق صرف کنید.

پرداختن به سوالات دشوار

گاهی مشکل از این قرار است که یک سوال از جنبه خاصی چالش‌برانگیز است. در این حالت، ممکن است نتوانید به پاسخی برای آن فکر کنید چرا که احساس می‌کنید که ربطی به شما ندارد، یا اطلاعاتی درباره این مبحث ندارید.

این مورد غالبا برای سوالاتی که موضوع علمی دارند رخ می‌دهد. البته، آیلتس نیازی به هیچ اطلاعات تخصصی ندارد، ولی برخی از افراد دانش علمی عمومی زیادی ندارند.

یک مساله احتمالی دیگر به جامعه ارتباط پیدا می‌کند. دنیا دربرگیرنده فرهنگهای مختلف بسیاری است، و آزمون آیلتس عمدتا از یک نظرگاه بریتانیایی نوشته می‌شود. برخی از ایده‌ها در این آزمون برای افرادی که، به عنوان مثال، دارای فرهنگهای آسیایی هستند نامانوس هستند. دانشجویان من در چین در درک برخی از مباحث آیلتس مشکل دارند.

ایده پردازی در آزمون رایتینگ آیلتس و کسب بالاترین نمره در آیلتس
ایده پردازی در آزمون رایتینگ آیلتس و کسب بالاترین نمره در آیلتس

آیا به ایده‌های بسیاری نیاز دارید؟

پاسخ این سوال ساده است: نه.
یک انشای تسک 2 رایتینگ آیلتس باید متشکل از 4 یا 5 پاراگراف باشد. شما قرار نیست یک رساله دانشگاهی بنویسید! انشایتان فقط در حد 250 کلمه است.

نکته کلیدی در اینجا این است که بتوانید ایده‌پردازی کنید. از اینرو در یک انشانی 4 پاراگرافی ممکن است فقط دو ایده داشته باشید – یک ایده برای هر پاراگراف بدنه. این ایده‌ها به جزئیات و توضیحات و مثالها بسط داده خواهند شد.

با این تفاصیل… چگونه برای انشایتان ایده‌پردازی کنید؟

با اینکه هیچ مسیر تضمین‌شده‌ای برای موفقیت وجود ندارد، ولی قطعا چند چیز مهم هست که می‌توانید انجام دهید تا به ایده‌پردازی برای انشای آیلتستان کمک شود. من در ادامه به بررسی آنها خواهم پرداخت:

1. از قبل موضوعات آیلتس را مورد مطالعه قرار دهید

امکان پیشبینی پرسشهایی که در آزمون آیلتس مطرح می‌شوند وجود دارد، ولی قطعا شما می‌توانید با نگاه به موضوعات معمول برای آنها آماده شوید.

<- این لینک قاعدتاً به شما برای درک اینکه چه موضوعاتی غالبا تکرار می‌شوند کمک کند. چند مثال دیگر از این قرار است:
ورزش
جامعه
محیط زیست
سلامت

بسیاری از کتابهای آموزش یلتس فصلهایشان را به زمینه‌های موضوعی تقسیم می‌کنند، و این می‌تواند با نشان دادن پاسخهای احتمالی یا زمینه‌های مرتبط بسیاری به شما برای ایده‌پردازی کمک کند.

همچنین می‌توانید با استفاده از اینترنت یا خواندن کتابها برای افزایش دانشتان درباره این موضوعات و مباحث پیش از آزمون تلاش کنید. به عنوان مثال، شما هر روز می‌توانید وبسایت BBC News را بخوانید تا چیزهای بیشتری درباره دنیا از یک نظرگاه بین‌المللی بدانید. در اینجا با مطالبی درباره تمام انواع ایده‌ها مواجه خواهید شد. برخی از آنها ممکن است برای شما جدید باشند.

اگر یک موضوع با دشواری خاص وجود داشته باشد، مانند دانش، شما می‌توانید زمان مضاعفی را صرف مطالعه آن کنید. به خاطر داشته باشید که نیازی به دانش تخصصی ندارید. به عبارت دیگر، لازم نیست که برای کسب یک نمره 7 استیفن هاوکینگ بعدی باشید!

2. جواب دادن به سوالات

هر دانشجو می‌داند که تمرین کردن پیش از آزمون رایتینگ آیلتس ضروری است. به قول معروف «کار نیکو کردن از پر کردن است».
برای رایتینگ، شما باید مکررا تمرین کنید و به دنبال دریافت بازخوردها به منظور بهبود مهارتهای زبانیتان باشید. با این حال، همچنین می‌توانید از این به عنوان فرصتی برای بهبود مهارتهای ایده‌پردازیتان استفاده نمائید.

یک وضعیت از این قرار است:
تصور کنید که یک شب در حال انجام تمرین تسک 2 رایتنینگ آیلتس هستید. شما به سوالی نیاز دارید که بسیار دشوار است. چکار می‌کنید؟
شما می‌توانید به اینترنت مراجعه کرده و تحقیقات جامعی درباره موضوع مورد نظر انجام دهید. ممکن است این کاری بهره‌ورانه به نظر نرسد، ولی بالاخره شما به خودتان برای یادگیری بیشتر درباره موضوع مذکر کمک می‌کنید. از اینرو، اگر یک موضوع مشابه در آزمون آیلتس واقعی برایتان پیش بیاید، بهتر آمادگی خواهید داشت. به طور مشابه..

3. پاسخهای ساده را بخوانید

خواندن پاسخهای نمونه در اینترنت می‌تواند برای مهارتهای رایتنیگ شما بسیار مفید باشد. این می‌تواند به شما نکات زبانی خوب را نشان دهد و به شما ساختارهای انشایی پایه را آموزش دهد. افزون بر این، آنها همچنین می‌توانند یک دانشجوی آیلتس را با ایده‌های جدید آشنا کنند.

وقتی شما این انشاهای نمونه را می‌خوانید، در حال نگاه کردن به ایده‌های فردی دیگر هستید. این بدان خاطر مهم است که می‌تواند به شما برای دیدن آن پرسش از چشم‌اندازی متفاوت کمک کند.

نکته 2، از توضیحات فوق، را در نظر بگیرید: شما سوال دشواری دارید و نمی‌دانید چطور به آن جواب بدهید. می‌توانید در اینترنت سوال مورد نظر را جستجو کنید و ببینید که ایده‌های افراد دیگر چه بوده است! این می‌تواند، با نشان دادن شیوه‌های جدید فکر کردن درباره آن مساله، به شما برای تولید ایده‌های خودتان کمک کند.

دقت کنید که بر این روش، یا کپی‌برداری از ایده‌ها و حرفهای دیگران، تکا نکنید. فقط از این متریالها به عنوان الهامبخش استفاده کنید.

ایده پردازی در آزمون رایتینگ آیلتس و کسب بالاترین نمره در آیلتس
ایده پردازی در آزمون رایتینگ آیلتس و کسب بالاترین نمره در آیلتس

4. طوفان فکری

نکات 1 تا 3 همه برای آماده‌سازی پیش از آزمون مورد نظر بودند. ایده‌های بعدی برای استفاده در طی آزمون طراحی شده‌اند. طوفان فکری به معنای فکر کردن درباره ایده‌های متعدد و روی کاغذ آوردن آنهاست. مفهوم محوری در اینجا از این قرار است:

هیچ ایده بدی وجود ندارد

شما می‌توانید 30 تا 60 ثانیه را برای نوشتن تعداد هرچه بیشتری از ایده‌ها درباره موضوع مورد نظر بنویسید، و سپس گلچین آنها را تهیه کنید. گلچین کردن به معنای خلاص شدن از شر ایده‌های ضعیفتر، و فقط حفظ بهترینهایشان، است.
اگر شما بخواهید که انشایی بنویسید که گویای موافقت شما با چیزی باشد، شاید لازم باشد که 2 دلیل درباره علت موافقتتان اعلام کنید. هر دلیل می‌تواند یک پاراگراف اصلی را شکل دهد. در اینصورت شما باید:

10 دلیل درباره علت موافقتتان بنویسید
8 دلیلی که ضعیفترین هستند را حذف کنید
چک کنید که 2 دلیل باقیمانده‌تان مستقیما با سوال ارتباط داشته باشد
از آنجا، شما مشخصا می‌توانید یادداشتهایتان را در یک ساختار پاراگراف پایه بازترتیب کنید، و سپس نوشتن را آغاز کنید.

5. نقشه‌برداری ذهنی

این از برخی جهات بسیار شبیه به روش فوق (طوفان فکری) است، ولی بیشتر برای کسانی جذابیت دارد که بسیار اهل تصور هستند.

نقشه‌برداری ذهنی به معنای نوشتن ایده‌ها روی یک تکه کاغذ است به طوری که ایده اصلی محور آن باشد، و ایده‌های دیگر در بیرون باشند. به عنوان مثال، شما می‌توانید موضوع اصلی را در وسط و ریزکلیدواژه‌های خود را در بیرون قرار دهید.

اگر شما یک فرد اهل تصور باشید، این برای شما ایده‌آل خواهد بود؛ با این حال، برای افراد دیگر ممکن است اصلا مفید نباشد. همچنین ممکن است انجام آن زمان زیادی ببرد.

برخی از افراد واقعاً عاشق نقشه‌برداری هستند، و این قطعا برای آنها مفید است. ممکن است بخواهید قبل از آزمونتان به آن نگهی بیندازید، و قدری تمرین کنید تا ببینید که آیا برایتان مفید هست یا نه.

آیا صداقت بهترین سیاست است؟
آیلتس یک تست مهارتهای زبانی شما است؛ نه صداقت یا دانش شما. اگر یک سوال این باشد که تا چه حدی موافق یا مخالف هستید، قرار نخواهد بود که یک تست دروغسنجی را بگذرانید!

گاهی بهترین کار این است که آنچه به ذهنتان می‌رسد را بنویسید، و یک طرح انشای منسجم را آماده کنید. دلیل آن از این قرار است:
پارسال من یک دانشجوی هندی داشتم که به او برای بهبود مهارتهای نوشتاریش کمک می‌کردم. او این انشای بسیار شگفت‌انگیز را نوشت و آن را به من داد.

من پرسیدم که آیا برای این کار کمک گرفته است، یا آن را از اینترنت کپی کرده است. اصلا به نظر نمی‌رسید که کار خودش باشد. او خجالتزده به نظر می‌رسید و گفت: «من واقعاً نمی‌دانستم که چگونه نظرگاهم را توضیح دهم، و صادقانه بگویم که حسی قوی درباره آن نداشتم. به همین خاطر آسانترین چیز ممکن را نوشتم». او با جمله‌ای درباره ترافیک مخالفت کرده بود، ولی توانست ایده‌های بیشتری را از نظرگاه مخالف ارائه کند.

واقعیت این است که آزمون رایتینگ آیلتس مهم است و شما فقط 40 دقیقه برای نوشتن یک انشای خوب دارید. اگر شما احساس کنید که نوشتن انشایی که با چیزی مخالفت داشته باشد، حتی اگر قلبتان گفت موافقت داشته باشید، در اینصورت انشای بهتر را بنویسید! گاهی قلب ما چیزهایی به ما می‌گوید که بیان کردن آنها در قالب کلمات دشوار است.

جمع بندی
گاهی نوشتن یک انشای تسک 2 آزمون رایتینگ آیلتس واقعاً خوب سخت است چرا که نمی‌توانید ایده‌های خوبی پیدا کنید. با این حال، کارهایی هست که می‌توانید برای تولید ایده‌های بهتر انجام دهید. شما باید با رایجترین موضوعات آیلتس آشنا شوید، و، بررسی کنید که چگونه افراد دیگر از عهده سوالات دشوار بر می‌آیند.

سپس لازم خواهد بود که مدتی را در ابتدای آزمون رایتینگ آیلتس‌ تان کنار بگذارید – چه از طریق طوفان مغزی، نقشه‌برداری ذهنی، یا هرگونه روش دیگری که برای شما مفید است. فقط به خاطر داشته باشید: ایده‌های بیش از حد زیاد باعث بر هم خوردن ساختار شما خواهد شد، از اینرو آن را به تنها یک ایده به ازاء هر پاراگراف محدود کنید.

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما دراین زمینه می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

 

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30