جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
آموزشگاه زبان هیراد
جستجو
نمره دهی لیسنینگ آیلتس
فهرست مطالب
Facebook
Twitter
LinkedIn

نمره دهی لیسنینگ آیلتس – نحوه محاسبه نمره و نکات مهم

برخلاف سال‌های گذشته و به‌واسطه پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف، مرزهای جغرافیایی هیچگونه محدودیتی برای پیشرفت انسان‌ها از نظر کار، تحصیل، تفریح، زندگی و … ایجاد نمی‌کنند و افراد می‌توانند با یادگیری زبان‌های بین‌المللی و با تکیه بر مهارت‌ها و دانش خود در هر نقطه‌ای از این کره خاکی به اهداف خود برسند. آزمون آیلتس به عنوان یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی در سراسر جهان شناخته می‌شود که امروزه در بیش از 110 کشور جهان و در 270 سازمان مختلف برگزار شده و مهارت‌های اصلی داوطلبان را ارزیابی می‌کند و مدرک آن در بیش از ده هزار سازمان مختلف از سراسر دنیا مورد تایید قرار می‌گیرد. در ادامه مطلب به بررسی نحوه نمره دهی لیسنینگ آیلتس، انواع سؤالات و مهم‌ترین نکات آن پرداخته می‌شود.

آزمون آیلتس و انواع آن

قبل از بررسی شیوه اصلی نمره دهی لیسنینگ آیلتس لازم است که اطلاعات کاملی از این آزمون، انواع آن و بخش‌هایی که دارد داشت. آزمون آیلتس (IELTS) در اصل مخفف عبارت International English Language Testing بوده که به معنی سازمان جهانی ارزیابی زبان انگلیسی می‌باشد. این آزمون با همکاری کنسولگری انگلستان، مرکز IELTS استرالیا و دانشگاه Cambridge برگزار شده و هدف اصلی از برگزاری آن ارزیابی مهارت‌های چهارگانه اصلی زبان‌آموزان از جمله speaking، Reading، Listening و Writing خواهد بود.

به صورت کلی آزمون‌های اصلی آیلتس شامل دو نوع اصلی هستند که آزمون IELTS General Training و آزمون IELTS Academic می‌باشند اما یک آزمون دیگر تحت عنوان IELTS Life Skills نیز وجود دارد که مخصوص زبان‌آموزانی است که می‌خواهند اقامت کشور انگلیس را اخذ کنند. آزمون IELTS Academic معتبرترین و پرطرفدارترین آزمون آیلتس است که برای دانشجویان مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و … بسیار کاربردی است. IELTS General Training نیز می‌تواند برای افرادی که قصد اخذ اقامت از کشورهای انگلیسی‌زبان و یا تحصیل در مقاطع پایین درسی را دارند مناسب باشد.

بخش‌های اصلی آزمون‌های آیلتس

به صورت کلی تمام آزمون‌های آیلتس از یک ساختار مشترک برخوردارند و می‌توانند 4 مهارت اصلی داوطلب را ارزیابی کنند. ساختار و بخش‌های کلی این آزمون به شرح زیر هستند:

بخش خواندن (Reading)

این بخش که شامل 40 سؤال بوده در 3 بخش مختلف دسته‌بندی می‌شود و داوطلب باید در مدت زمان 40 دقیقه به سوالات آن پاسخ دهد. مطالب این بخش در مورد امور روزمره اجتماعی، موضوعات عمومی، جزوه‌های آموزشی، موضوعات عمومی، استدلالی، تخصصی و فنی و … خواهند بود

بخش نوشتاری (Writing)

در این بخش نیز توانایی نگارش داوطلب ارزیابی شده و زبان‌آموز باید در مدت 1 ساعت دو مطلب مختلف را نگارش کند. مطلب اول باید 150 کلمه و مطلب دوم باید 250 کلمه باشد. مطلب اول به توصیف برخی اطلاعات تصویری (مثل جدول/ نمودار میله‌ای/ نمودار خطی / نمودار دایره‌ای/ دیاگرام و یا نمودار جریانی) می‌پردازد و در متن دوم داوطلب باید در زمان تقریبی ۴۰ دقیقه دیدگاه خود را در مورد یک موضوع خاص بنویسد.

بخش گفتاری (Speaking)

در بخش گفتاری داوطلب باید در 3 بخش مختلف و در زمان 14 دقیقه صحبت کند. در بخش اول به سؤالات مطرح شده از طرف ممتحن در مورد اطلاعات شخصی و خانوادگی و … پاسخ می‌دهد. در بخش دوم در مورد موضوعی که ممتحن تعیین کرده است سخنرانی کوتاهی خواهد داشت و در بخش سوم فرد ممتحن یک مکالمه 4 تا 5 دقیقه‌ای انجام می‌دهد.

بخش شنیداری (Listening)

این بخش نیز شامل 40 تست است و داوطلب باید به این سوالات در مدت 30 دقیقه جواب داده و در 10 دقیقه جواب‌های خود را به پاسخنامه انتقال دهد. این بخش در اصل 4 فایل صوتی دارد. بخش اول مکالمه بین دو نفر است، بخش دوم یک سخنرانی در مورد موضوعات مختلف اجتماعی و روزمره است، بخش سوم یک مکالمه بین چند نفر با موضوعات آموزشی و دانشگاهی است و در نهایت بخش پایانی یک موضوع علمی است.

انواع سوالات در بخش Listening آزمون آیلتس

انواع سوالات در بخش Listening آزمون آیلتس

همان‌طور که گفته شد لیسنینگ یکی از مهارت‌های اصلی زبان است که در آزمون آیلتس ارزیابی می‌شود و نمره دهی لیسنینگ آیلتس می‌تواند تأثیر زیادی در نمره کلی آن داشته باشد. امروزه در دوره‌ها و کلاس آیلتس خصوصی به صورت کامل به تمامی بخش‌ها پرداخته می‌شود و مهارت‌های داوطلبان بهبود داده خواهند شد. شناخت انواع سوالات در بخش لیسنینگ برای درک معیارهای نمره‌دهی و نحوه تصحیح لیسنینگ آیلتس به منظور کسب نمره بالا از اهمیت بالایی برخوردار است. از جمله رایج‌ترین سوالاتی که در این بخش از داوطلبان پرسیده می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

سوالات چندگزینه‌ای (Multichoice)

در این نوع سؤالات گزینه‌های مختلفی به داوطلب داده شده و او باید از میان آن‌ها پاسخ و جواب صحیح را انتخاب کند. گاهی ممکن است یک سوال چندین پاسخ صحیح داشته باشد

سوالات تطبیقی (Matching)

در این سؤالات از داوطلب درخواست می‌شود که گزینه‌ها را از دو ستون مختلف به هم وصل نمایند و ارتباط آن‌ها را پیدا کنند. در اصل داوطلب لیست گزینه‌های پاسخ‌ها را با فایل‌های صوتی که شنیده است مطابقت می‌دهد

سوالات با پاسخ کوتاه یا Short-answer questions

در این نوع سؤالات معمولاً از داوطلب خواسته می‌شود که با استفاده از کلمات یا اعداد پاسخ مختصری ارائه دهند

سوالات تکمیل جمله

در این سؤالات از داوطلب خواسته می‌شود با استفاده از اطلاعاتی که در فایل صوتی به او داده شده است، یک جمله را کامل کند.

سوالات تکمیلی (Sentence completion)

این نوع سوالات از سیستم نمره دهی لیسنینگ آیلتس آکادمیک و جنرال شامل پر کردن اطلاعات ناقص در قسمتی از متن یا نمودار بر اساس فایل صوتی است که در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد. در این قسمت محدودیت تعداد کلمه نیز وجود دارد و نباید از کلمات مخفف نیز برای پاسخ استفاده کرد.

سوالات مربوط به فرم، یادداشت، جدول، نمودار و خلاصه (Form, note, table, flow-chart, summary completion)

در این نوع سؤالات از داوطلب خواسته می‌شود که یک خلاصه، نمودار یا فلوچارت را بر اساس اطلاعات ارائه شده در فایل صوتی تکمیل نمایند.

جدول نمره دهی لیسنینگ آیلتس

همان‌طور که گفته شد در بخش لیسنینگ آیلتس، داوطلبان باید به 40 سؤال مختلف در مدت زمان مشخصی پاسخ بدهند و طبیعتاً هر چقدر سؤالات بیشتری پاسخ بدهند (به شرط صحیح بودن پاسخ‌ها) می‌توانند نمرات بالاتری کسب کرده و معدل کلی آیلتس خود را افزایش بدهند. جدول نمره دهی لیسنینگ آیلتس به شرح زیر است:

تعداد پاسخ‌های صحیح از 40نمره نهایی (Band Score)
39 – 409
37- 388.5
35 – 368
32 – 347.5
30 – 317
26 – 296.5
23 – 256
18 – 225.5
16 – 175
13 – 154.5
10 -124
8 – 93.5
6 – 73
4 – 52.5

داوطلبانی که به دنبال موفقیت در آزمون آیلتس و کسب نمرات بالا در بخش لیسنینگ هستند باید به نکات مختلفی توجه داشته باشند که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • در طول مدت آزمون صداها فقط یک بار پخش می‌شوند پس باید با دقت به آن‌ها گوش داد چرا که لحظه‌های کوچک نیز می‌توانند در این بخش تعیین کننده باشند.
  • املای واژه‌ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید به آن‌ها توجه کامل داشت.
  • با توجه به آنکه این آزمون نمره منفی ندارد بهتر است که هیچ سوالی را بی‌جواب نگذاشت. در این حالت حتی اگر داوطلب جواب سؤال را نداد می‌تواند شانس انتخاب پاسخ صحیح را داشته باشد.
  • برای وارد کردن پاسخ‌های به برگه پاسخنامه زمان کمی در اختیار داوطلب است اما نباید در 30 دقیقه ابتدایی زمان خود را صرف این کار بکند.
  • داوطلبان بین هر بخش زمانی برای مرور پاسخ‌ها و نگاه کردن به سؤالات بخش جدید دارند به همین دلیل باید از این زمان نهایت استفاده را برای چک کردن جواب‌ها ببرند.

بهترین راهکارهای افزایش مهارت لیسنینگ برای آیلتس

آشنایی با نحوه نمره دهی لیسنینگ آیلتس و نحوه نمره دهی لیسنینگ آیلتس جنرال می‌تواند کمک بسیار زیادی به داوطلبان برای موفقیت در این آزمون‌ها و اخذ مدارک آن بکند اما افرادی می‌توانند به موفقیت برسند و نمرات لازم را دریافت کنند که مهارت لیسنینگ خود را ارتقا بدهند. از جمله بهترین روش‌ها و راهکارهای تقویت مهارت لیسنینگ در آزمون آیلتس می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • شرکت در کلاس‌ های آیلتس و دوره‌های حضوری و شرکت در مکالمات کلاسی می‌تواند تا حد زیادی مهارت شنیداری داوطلب را ارتقا بدهد.
  • داوطلبان باید مراقب حالت جمع در پاسخ‌های خود باشند. چنانچه سوال پاسخ جمع از داوطلب بخواهد، نباید با پاسخ مفرد جواب داد.
  • در آزمون شنیداری آیلتس پاسخ‌ها به ترتیبی که در صدا شنیده می‌شوند ظاهر خواهند ولی به سرعت یا با فواصل زمانی بین آن‌ها می‌آیند.
  • داوطلب باید آمادگی شنیدن پاسخ‌های غیر واقعی را داشته باشد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که دو نفر در حال برنامه‌ریزی هستند. آن‌ها ابتدا توافق می‌کنند که در یک زمان خاص با هم ملاقات داشته باشند، اما لحظاتی بعد فرد به یاد می‌آورد که آن زمان برایش مناسب نیست و به همین دلیل در مورد یک زمان دیگر تصمیم می‌گیرند.
  • داوطلب باید هنگام انتقال پاسخ‌های خود به پاسخنامه مراقب باشد و به محدودیت کلمات پاسخ‌های خود در پاسخنامه توجه کند.
  • پاسخ‌های چندگزینه‌ای یک حرف (a، b، C و d) را از داوطلب می‌خواهند و فقط باید حرف لاتین مربوط به گزینه صحیح را بنویسند نه کل پاسخ را.
  • کلمات دارای خط فاصله (مانند part-time) یک کلمه در نظر گرفته می‌شوند
  • تاریخ‌ها (مثل 1990) عدد در نظر گرفته می‌شود
  • داوطلب باید عادت کند بین اطلاعات ضروری و غیر ضروری تمایز قائل شود
  • داوطلبان می‌توانند از بسته‌ های خودآموز آیلتس نیز برای تقویت مهارت‌های اصلی خود و موفقیت در اخذ مدرک آیلتس استفاده کنند.

نحوه نمره دهی لیسنینگ آزمون آیلتس

به صورت کلی و با توجه به مطالبی که در بخش‌های قبلی عنوان شد سیستم نمره دهی لیسنینگ آیلتس دارای یک چارچوب مشخص است که به شرح زیر خواهد بود.

  • این بخش شامل 4 قسمت است که هر قسمت شامل 10 سوال خواهد بود.
  • تعداد کل سوالات در این بخش از آزمون آیلتس 40 سوال است و جواب صحیح به هر کدام از آن‌ها یک نمره مثبت تلقی می‌شود
  • این بخش از آزمون آیلتس دارای نمره منفی نیست
  • زمان کلی پاسخگویی به سؤالات 30 دقیقه بوده و 10 دقیقه نیز زمان برای وارد کردن جواب ها به پاسخنامه به داوطلب داده می‌شود.
  • ارزش هر سوال در این بخش یک نمره است
  • بخش لیسنینگ در آزمون‌های آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال یکسان است
  • داوطلبان باید توجه داشته باشند که در زمان نوشتن پاسخ‌ها در پاسخنامه غلط املایی و دستور زبانی نداشته باشند زیرا املا و دستور زبان ضعیف جریمه داشته و می‌تواند منجر به کاهش نمرات آن‌ها شود
  • نمره بخش لیسنینگ آیلتس مانند دیگر بخش‌های آزمون آیلتس عددی بین 1 تا 9 می‌باشد؛ که هر چه این عدد به 9 نزدیک‌تر باشد نشان دهنده مهارت بالای داوطلب در بخش listening می‌باشد.

نحوه تصحیح لیسنینگ آیلتس توسط ممتحن

 

نحوه تصحیح لیسنینگ آیلتس توسط ممتحن

تصحیح لیسنینگ آیلتس یک فرآیند دقیق و استاندارد است که توسط ممتحنین متخصص و با تجربه انجام می‌شود به‌گونه‌ای که انصاف و دقت در ارزیابی عملکرد داوطلبان تضمین خواهد شد. بعد از اتمام آزمون تمامی پاسخنامه‌ها جمع‌آوری شده و به‌صورت ایمن به مرکز رسمی نمره‌دهی آیلتس منتقل می‌شوند. در این مرکز، ممتحن‌های آموزش‌دیده و باتجربه، فرآیند تصحیح را بر عهده خواهند گرفت و تمام مشخصات داوطلبان را بررسی خواهند کرد تا مطمئن شوند که برگه‌های پاسخ به درستی سازماندهی شده‌اند. در نهایت اقدام به تصحیح پاسخ‌های هر بخش از لیسنینگ و نمره دهی آن می کنند.

بهترین منابع بخش لیسنینگ آیلتس

خوشبختانه امروزه دسترسی به منابع معتبر و استاندارد در سراسر جهان بسیار راحت است و داوطلبان در سراسر دنیا می‌توانند از کتب و منابع معتبر و مشترکی بهره‌مند شوند. بیش از صدها منبع مختلف برای تقویت مهارت‌های چهارگانه زبان و موفقیت در آزمون آیلتس وجود دارد اما بهترین منابع برای تقویت مهارت لیسنینگ شامل موارد زیر هستند:

  • کتاب Listening for IELTS
  • کتاب Tactics for Listening
  • کتاب Get Ready for IELTS Listening
  • کتاب Improve your IELTS Listening and Speaking
  • کتاب Improve your Skills Listening and Speaking for IELTS
  • کتاب IELTS Advantage و …

علاوه بر کتاب‌های معرفی شده وبسایت هایی همچون https://ieltsdeal.com/، https://englishcurrent.com/، https://teacherluke.co.uk/، https://ieltsmaterial.com/ و … نیز می‌توانند به تقویت مهارت شنیداری داوطلبان کمک ویژه‌ای بکنند.

جمع‌بندی نهایی

مهارت لیسنینگ یکی از 4 مهارت اصلی در آزمون آیلتس است که می‌تواند نقش پررنگی در کسب نمره برای اخذ مدرک معتبر آن داشته باشد. سیستم نمره دهی این بخش به‌گونه‌ای است که داوطلب باید در مدت زمان 40 دقیقه به 40 سوال مختلف پاسخ صحیح داده و نمره لازم را دریافت کند.

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما دراین زمینه می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

 

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوران ما در مرکز زبان هیراد هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

ارتباط در واتس اپ: کارشناسان آنلاین

ساعت کاری این بخش: 9 الی 20:30